Хамство на автовокзалі


Шановні читачі,
 
21.10.2012, прийшовши на Автовокзал в нашому місті Чернівці, я хотів отримати певну інформацію про прибуття автобусу Вінниця – Чернівці.
Довідка працює до 18.00. Я звернувся туди за 15 хвилин до кінця робочого дня. Окрім мене інформацію хотіли отримати також декілька інших людей.
На той момент в довідковій працювала жінка, Браткевич Марія, літня жінка в окулярах, вела себе  некультурно  і  без поваги до людей.
Через вікно довідкової ми попросили її надати допомогу, але вона у цей момент інтенсивно вела бесіду з якоюсь жінкою. Довелось дещо підвищити голос, щоб в кінці кінців Браткевич Марія відірвалася від дискусії і звернула увагу на людей, яким вона повинна надати інформацію.
Мушу визнати, жінка не здалася мені приємною.  Але відповідь нам вона надала, прикро, що тільки не ту, яку ми б хотіли отримати. Отже, приблизно в 17.50, пані Марія повідомила, що в неї вимкнений ПК і вона не може і не буде нам допомагати. А ПК виключила не вона, а адміністрація вокзалу. Цікаво, чи це є правдою? Чи дійсно всі ПК мають централізовану систему вмикання і вимикання?
Звісно ми всі люди, і мені доводилося раніше іти з роботи, отже, якби пані Марія, вибачилась і повідомила, що вона вже на жаль не працює, хоча в такому місці як Автовокзал таке не має мати місця, ми її б зрозуміли і знайшли вихід. Але вона розвернулася і холоднокровно продовжувала свою надзвичайну бесіду, чим образила людей.
Після такого важко повернутися і піти. Я продовжив і настояв на тому, щоб вона повернулася до роботи і надала нам необхідну інформацію. На жаль, їй це не сподобалось, вона підняла слухавку і почала викликати “ДЄЖУРНОГО”. Тепер виявляється ми неправі, але в чому? Як Ви вже зрозуміли ДЄЖУРНОГО не було. Вона вирішала, що налякавши нас, вона розставить все на свої місця.
Як довго ми не доводили, що ще не час закриватися, вона стрімко одягалася і покинула своє робоче місце. Через деякий час пані Марія вийшла на вулицю. Людей було багато, зокрема знайома Марії Браткевич, яка запитала, чому довідкова зачинена, на що Марія Браткевич відповіла: « ____, хіба ти не знаєш, що нам відключають ПК в 17.45.» Пані Х сказала, що хлопці  ж чекали, на що пані Марія відповіла, що то не хлопці, а дебіли. Повторила вона це 2 рази.
Бесіда на вулиці продовжилась, але вже без пані Марії. Були там і її знайомі, які були дуже здивовані такою поведінкою.
Ось така от історія нещастя Марії Адамівни Браткевич. Можливо її щось вкусило, можливо вона погано спала, а можливо їй просто потрібно працювати в безлюдному місці.
 
Дякую

39 коментарів

Святослав Вишинський
Варто надіслати скаргу керівництву автовокзалу (з посиланням на цей допис у тому числі) — а найкраще було зробити це на місці.
Сергій Куриляк
можливо і варто, але моя мета була зробити це таким чином щоб їй було встидно. тому я планую роздрукувати цю статтю і розвісити навколо автовокзалу.
Лілія Шутяк
Гарна ідея!!! Обов'язково це зробіть — нехай їй і людям, які її знають, буде соромно!!!
Роман Дзик
Знаю цю жіночку. Попри всю толерантність і повагу до старших, одного разу теж влаштував скандал через її небажання виконувати свої обов'язки. Підписуюся під роздруківкою.
Олег Герман
Ахахах))) Цікавий різновид відволікаючої терапії=)
Бачте, пан Сергій став жертвою злої бабусі… Невже це найгірше, що з ним взагалі траплялося? Чим же пояснити таку нездорову зацікавленість?..
Гадаю, людям, що пишуть подібні дописи, слід дбати в першу чергу про СВІЙ моральний і професійний рівень, а не старенької жіночки, в якої, можливо, крім того ціла купа проблем… Ой, вибачте!.. Я ж забув, що вам байдуже (…
Максим Татарченко
А я якої радості особисті проблеми мають впливати на рівень сервісу?
Ігор Гамаль
Олег, якщо це не секрет, а де Ви працюєте?
Олег Герман
Не секрет, але даної публікації жодним чином не стосується.
Ігор Гамаль
Добре, тоді без уточнення місця роботи запитаю:

На вашій роботі дозволено недобросовісно ставитись до виконання службових обов'язків через особисті проблеми?
Олег Герман
Хто недобросовісно виконує роботу — з тим проблему вирішують на рівні начальства даної установи без публічних оголошень…
Максим Татарченко
а якщо для стимуляції начальства необхідно на нього тиснути суспільною думкою
Олексій Пономаренко
Гарна ідея з розклеюванням статті, але коли багато тексту ніхто читати не буде, можливо треба зробити щось у вигляді кількох фраз, чи просто і банально: обережно хамовита вокзальна довідка)
А Олег Герман то не її онук? Просто вже декілька разів натикався на переповнені жовчі його коментарі) Для нього ж це нормально коли бабуся з проблемами буде посилати всіх і вся, тільки тому що в неї щось сталося чи маленька зарплата. Коли йому будуть хамити, як це у нас розповсюджено у сфері обслуговування пострадянські касирши, контролери, продавці, довідкові. Коли туриста який завітав до нас у місто зустрінуть ось такі переповнені купою проблем старенькі жончки, які будуть саме з неї починати враження про наше місто…
Сергій Янушевський
тут все просто, так званий «людський фактор» потрібно враховувати завжди, з нами все ж таки працюють не комп'ютеризовані автомати. Чомусь у мене не викликає здивування її поведінка?), а ось якби, на її місці, так повела себе молода людина...!
Максим Татарченко
не викликає, але не місці керівництва було б непогано проводити інструктаж по правилам спілкування з клієнтами, не вивчив — пішов нафіг. Так, це може цинічно, пенсіонери і все таке, але що ж поробиш, бізнес і нічого особистого. А то якщо робити полегшення, то може ще й прочатти, коли тебе в касі обрахують чи машиною зіб'ють?
Ігор Гамаль
Старша людина навпаки мала б показувати приклад виваженості в своїх діях…
Олег Герман
А й справді… Як же в мене клавіші не потріскали, коли я набирав цей коментар?))
Бабусі — зло!!! І я впевнений, що після публікації такого посту вони позавмирають від страху справедливої розплати))
...І після цього в мене ще багато «жовчі»))
Пишіть, що завгодно, панове і не забувайте посміхатись! Усмішка врятує світ!!! А якщо вже так горите бажанням щось змінити, починайте з себе (вибачте за банальність)!!!
Олег Герман
А тепер особисте питання до Вас, Олексію: Ви завжди дотримуєтесь усіх норм моралі?..
P.S. Ні, не її онук… А Ви?
Сергій Куриляк
Дякую за підказку. Спочатку думав весь текст розвісити, але тепер зроблю тільки оголошення.
Михайло Шморгун
Я теж не думаю, що це найкращий варіант…

Знаєте, хаяти людей (навіть за діло!), це якось нетолерантно… Будьте креативніше!
Сергій Куриляк
Олег, бабусі це не зло! Ви драматизуєте.
Що ж Ви пропонуєте? Які цікаві методи? Чи Вас влаштовує коли Вас ображають?
Було б побільше людей, які могли б висвітлювати таку поведінку в суспільстві.

Також відповісти людині можні по різному, все залежить від рівня виховання.

Михайло, і дійсно хаяти людей це нетолерантно.

Олег Герман
Особисто я на таку поведінку не ображаюся…
У даному випадку слід було поскаржитись керівництву, а Ви натомість взялися до активної боротьби за «закон і мораль», висвітливши все таким чином, ніби це була Ваша найбільша образа. На мою думку, конфлікти такого масштабу треба вирішувати на місці.
Ще цікава ситуація: моя спроба захисту «бабусі» (тільки через те, що вважаю такий допис неправильним з загальнолюдської точки зору) тут розцінилася, як злочин… Таку поведінку Ви вважаєте правильною?.. Отож…
Максим Татарченко
поки керівництво не побачить розголосу, йому все рівно. А про поведінку я вважаю, що коли об'єктивно чиясь поведінка неправильна, то вона неправильна, хто б то не був, бабуся, сусід, друг чи невідома людина. Будь-які допуски і виключення руйнують загальне правило.
Ігор Гамаль
На мою думку, це Ваш перший конструктивний коментар в цій публікації, плюсую. Попередні були переповненні сарказмом, можливо тому і сприймались «в штики».
Ростислав Канюченко
Пане Олег. Невже це найгірше, що з Вами взагалі траплялося? Чим же пояснити таку нездорову зацікавленість?..
Олег Герман
Ви про що?
Максим Татарченко
певно про подвійні стандарти
Олег Герман
?..
Максим Татарченко
добре, пояснюю. Коментатор досить дотепно нагадав Вам, що Ваша критика цілком і повністю відноситься і до факту Вашої критики. Тобто, якби Ви слідували своїм же ідеалам, то Ви б просто нічого не написали. А критика за критику — це подвійний стандарт: з одної сторони Ви можете критикувати за критику, а хтось не може критикувати за конкретні дії.
Олег Герман
Справді дотепно… Прирівняти сірник до човна)) А що тут такого? — Вони обидва з дерева…
І Ви на повному серйозі називаєте цей допис «критикою»?..
І ще раз прочитайте мій останній коментар!
Максим Татарченко
Ви звичайно вибачте, але телепати у відпустці. Хочете, щоб читали коментар — пишіть його там де треба. Я прочитав. І вважаю, що халатність не має особистості. Хоча добре. Запропонуйте свій варіант вирішення ситуації.
Олег Герман
Зате окулісти на місці… Звертайтесь, якщо треба! Останній коментар той, що внизу і свій варіант вирішення я вже давно висвітлив. Щиро дякую за дискусію!
Сергій Куриляк
Олег, і знову Ви драматизуєте.
Я не ображався на цю бабусю і це моя перша друківка саме на цю тему. Вже набридло бачити наглість і неповагу. Як я вже написав, крім мене там були і інші люди.
Загальнолюдська точка зору, Вас обзивають дибілом а Ви кажете та вона бабуся з проблемами. Ось Вам і терпіти це. А я за таке і по шапці можу дати, але вже точно не бабусі з проблемами.
Олег, зверніть увагу що Ви пишете, бо таке враження що я Вас образив. Ні за який закон і мораль я не боровся, я не люблю думати тільки за себе одного, і якби там не було інших людей, можливо я б це з'їв, і пішов собі далі.
Це не стільки конфлікт, скільки постійна поведінка людини на її роботі. Висвітлив я все так як було насправді. Чітко.
Також Вас там не було, тому Ви ніяк не можете судити і розповідати про те як Ви любити бабусь з проблемами.
До речі, Олег а Ви знаєте що в нас і на пішоходному переході людину можуть збити.

Олег Герман
майже, як погроза...)
Сергій Куриляк
де саме? про що Ви?
Олег Герман
Про останнє речення, але, якщо чесно, в мене вже пропало натхнення обговорювати цей допис… Робіть, як знаєте, я тільки висловив своє ставлення.
Сергій Куриляк
Зовсім ніяких погроз, Ви мене невірно зрозуміли. Я про те що роблять що хотять.
Олег Грищук
В нас всі виконують свою роботу не добросовісно. Головна відмазка: «Я філоню, бо в мене низька зарплата...». Ну і шо? Хто тебе заставляв іти на ту роботу? Шукай ліпшу, вчися, змінюй професію…

Але завжди добросовісно виконуй свою роботу!
Сергій Куриляк
Важко сказати чи в неї погана робота, в її віці. Вона така людина. Люди, працюючи і в гірших умовах, знають що таке повага і взаєморозуміння.
Олег Герман
Зрозумійте всі, що я не схвалюю її вчинку, просто вважаю такий захід надмірним щодо старенької жіночки… Задумайтесь спочатку, чи такий вчинок буде достойнішим!
Якщо мова пішла про «подвійні стандарти», то напишіть у коментар посилання на відповідний пост мого авторства з фотографіями, особистими даними і всім, чим положено. Тоді я вибачуся і скажу, що був неправий…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте